10.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση για την «ΝΟΑ Regatta» – Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Από εντάσεις σημαδεύτηκε η συζήτηση στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης για μια σειρά από θέματα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβανόταν και αίτημα του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης για επιχορήγηση 10.000 ευρώ.

Το ποσό αφορούσε αίτημα συνδιοργάνωσης της ιστιοπλοϊκής NOA Regatta που διοργανώνεται κάθε χρόνο εδώ και μια δεκαετία. Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 24 ω τις 28 Ιουλίου και αυτες τις πέντε ημέρες θα φιλοξενηθούν περίπου 400 άτομα από 15 διαφορετικές χώρες στην πόλη, αφού περίπου 100 αθλητές θα λάβουν μέρος στον διεθνή αγώνα.

Το ποσό των 10.000 ευρώ ακούστηκε πάντως μεγάλο σε ορισμένους από τους (λίγους) δημοτικούς συμβούλους που βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου στο Δημαρχείο για να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση. Μάλιστα χρειάστηκε παρέμβαση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη που με έντονο ύφος επέκρινε σύμβουλο που εκτίμησε ότι το ποσό είναι μεγάλο, ότι η ίδια είχε ζητήσει για λογαριασμό δικού της συλλόγου 5.000 ευρώ για… διαγωνισμό πίτας.

Τελικά η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφού υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι που προτίμησαν να ψηφίσουν λευκό. Κανείς δεν ψήφισε πάντως κατά. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Παντελίδης αιτιολογώντας το επείγον του να ληφθεί αυτή η απόφαση συνδιοργάνωσης από το νυν δημοτικό συμβούλιο, ενάμισι μήνα πριν ολοκληρώσει τη θητεία του, εξήγησε ότι αφορά διοργάνωση που διεξάγεται πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο δεν δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης υποστήριξε με ένταση ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε αυτά τα παιδιά» και υποστήριξε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης οφείλει να συνδράμει οικονομικά σε διοργανώσεις σαν την Διεθνή Ρεγκάτα και σε άλλα αθλήματα. Κανεις δεν εξήγησε για ποιον λόγο έπρεπε το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μόλις μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή της Ρεγκάτας και όχι εβδομάδες ή και μήνες πριν, από την στιγμή που ήταν γνωστή από πέρυσι η ημερομηνία διεξαγωγής τοθ διεθνούς αγώνα.