23 διαθέσιμες θέσεις για να εξασφαλίσει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κώστας Μπανιώτης

Συνολικά 1.900 είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για το 2021.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι όσοι είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους, την έχουν εξασφαλισμένη την συμμετοχή τους. Αναφορικά με τον στίβο αυτό αφορά τους μισούς περίπου αθλητές, πάνω από 900 άτομα.

Όπως είναι γνωστό, για να εξασφαλίσει κανείς την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να πιάσει συγκεκριμένο όριο. Επειδή ωστόσο τα όρια είναι υψηλά, η ΔΟΕ σε συνεργασία με την IAAF έχουν αποφασίσει ενα σύστημα ράνκινγκ για την συμπλήρωση της λίστας των συμμετεχόντων.

Ουσιαστικά όσοι είχαν ήδη πιάσει όριο, δεν θα χρειαστεί να το επαναλαβουν. Αυτοί είναι που είχαν εξασφαλίσει πρόκριση. Βλέποντας κανείς ωστόσο την λίστα διαπιστώνει ότι στο ύψος, όπου μετέχει ο Κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης, παρατηρείται η χαμηλότερη συμμετοχή από όρια.

Μόλις 9 αθλητές έχουν ξεπεράσει τα 2.33 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι για να φτάσουμε στους 32 συμμετέχοντες, υπάρχουν άλλες 23 θέσεις ελεύθερες για να πάνε βάσει ράνκινγκ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει παρά την παράταση διπλή δυνατότητα για τον Κώστα Μπανιώτη να διεκδικήσει και να πετύχει την 4η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς.

Ο Μπανιώτης πρώτη φορά έλαβε μέρος το 2008 στο Πεκίνο. Επίσης έλαβε μέρος το 2012 στο Λοδίνο και το 2016 στο Ρίο. Φιλοδοξία του ήταν με το Τόκυο να ολοκληρώσει την καριέρα του, ει δυνατόν με μια συμμετοχή σε τελικό. Πλέον θα πρέπει να παρατείνει κατά έναν χρόνο την αποχώρησή του από τον στίβο. Πάντως, οι πιθανότητές του να εξασφαλίσει σε πρώτη φάση την πρόκριση είναι πολλές.

Δείτε στο θέμα του sportsfeed ποια είναι τα όρια, πόσοι τα έχουν περάσει και πόσες θέσεις απομένουν για κάθε αγώνισμα…